Şifalı Bitkiler
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Şifalı Bitkiler ve Faydaları Nelerdir?

Şifalı Bitkiler ve Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şifalı bitkiler ve bu bitkilerin insanların sağlığına sağlamış olduğu faydaları oldukça fazladır. Doğanın bir mucizesi olan ve hemen hemen her hastalığa iyi gelen şifalı bitkiler, her insanın mutlaka bilmesi gereken konular içerisinde yer almalıdır. Başta kanser olmak üzere insanın bağışıklığını güçlendiren çok sayıda şifası olan bitkiler vardır. Hasta olmak istemeyen veya hasta olduktan sonra ise kısa sürede iyileşmek isteyen kişiler şifalı bitkileri kullanmalıdırlar. Bu sayede kısa sürede iyileşecekler ve sağlıklarına kavuşacaklardır. Aynı zamanda insan sağlığına son derece faydalı olan şifalı bitkiler, kişilerin daha uzun yaşamalarını sağlamaktadır.

Şifa kaynağı olan bu bitkilerden bazıları ve özellikleri şu şekildedir.

  • Hatmi Çiçeği
  • Maydanoz
  • Yeşil Çay
  • Avokado
  • Kara Hindiba Kökü
  • Fesleğen

sağlığınıza fayda ve ömrünüzün daha uzun olmasını sağlayacak bitkilerin başında gelmektedir. Şifalı bitkiler kategorisi içerisinde yer alan ve ülser ve reflü gibi hastalıkların ilerlemesini sağlayan kızılcık gibi bitki vardır. Bu bitkilerin faydaları ise oldukça fazladır.

Şifalı Bitkilerin Faydaları Nelerdir?

Şifalı Bitkiler

Vitamin, demir, potasyum ve çinko bakımından son derece zengin olan ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu diğer elementleri de içerisinde bulunduran şifalı bitkilerin faydaları oldukça çoktur.

Bu bitkilerin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Hatmi Çiçeği

Kabızlık sorunu çekenlerin mutlaka kullanması gereken bitkilerin başında gelen hatmi çiçeği, aynı zamanda bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar. Bu bitkiyi düzenli olarak kullanırsanız hem daha rahat tuvalete çıkabilecek, hem de sağlıklı bir şekilde kilo verebileceksiniz.

Maydanoz

Hem hamur işlerinin içerisine koyularak tüketilen, hem de yemeklerin içerisine koyulan maydanoz, şifalı bitkilerin başında gelmektedir. Maydanozun faydaları arasında ise; hastalıklara karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Aynı zamanda maydanoz, vücut içerisinde birikmiş olan ödemin kolay şekilde atılmasını sağlar. Kan şekerini dengeleyen maydanoz, mide bulantısına da iyi gelmektedir. İçerisinde kolestrole neden olacak herhangi bir yağ bulundurmayan maydanoz, kişinin bağışıklığının daha kuvvetli olmasını sağlar.

Yeşil Çay

Şifalı Bitkiler

Aynı hatmi çiçeği gibi bağırsaklara çok faydası olan ve kabızlık gibi durumların ortadan kalkmasını sağlayan yeşil çay, düzenli olarak tüketilmesi gereken şifalı bitkidir. Bu ürünü aç karna tüketen kişiler, daha kolay şekilde kilo verebilirler. Yeşil çayın diğer bir özelliği ise, bağırsakların yumuşak olmasını ve kişinin tuvalete daha rahat çıkmasını sağlar.

Avokado

Doğanın mucizevi şifalı bitkileri arasında yer alan avokado, tropikal iklimlerde yetişmektedir. Ülkemizin sıcak bölgelerinde de yetiştirilen ve insanlığın hizmetine sunulan avokado, faydaları oldukça fazla olan şifalı bitkidir. Salataların içerisine yaz ve kış demeden koyularak yenilebildiği gibi, başka şekillerde de tüketilebilir. Faydaları arasında; ülser ve reflü gibi mide hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olması gelmektedir. Avokado aynı zamanda mide yanması olan kişilerin de tüketmesi gereken bir meyvedir.

Kara Hindiba Kökü

İsmi çok fazla kişi tarafından duyulmasa ve bilinmese de, kara hindiba kökü bitkisi, tam bir şifa deposudur. Bu bitkinin en bilindik faydası ise, böbrekte meydana gelen taşların düşmesine yardımcı olmasıdır. Bu bitkiyi çay olarak tüketen kişilerin böbreklerinde olan taşlar kum haline gelecek ve kısa süre içerisinde ise idrar yolu ile vücut içerisinden gidecektir.

Fesleğen

Çay olarak tüketilebileceği gibi yemeklerin içerisine de koyulan fesleğen, güzel kokulu bir şifalı bitkidir. Çay olarak tüketilmesi halinde böbreklerin temizlenmesine fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisineklerin de yaşadığınız alana yaklaşmasını önleyen fesleğen, bu sayede sizlere sineksiz bir ortam sunacaktır.

Sarımsak

Doğal bir antibiyotik özelliğine sahip kesinlikle bulunmaktadır. Ayrıca ülkemizde de bolca bulunan sarımsak, yaz ve kış demeden tüketilmesi gereken önemli bir şifalı bitkidir. Kullanıldığında yemeklere lezzet üzerine lezzet veren sarımsak, aynı zamanda çiğ olarak da tüketilebilir.

Papatya Çayı

Bağırsak sağlığı için oldukça önemli olan kesinlikle papatya çayıdır. Aynı zamanda kilo vermek isteyenlerin de tercih edebileceği şifalı bitkidir. Papatya çayını uzman hekimin direktifleri doğrultusunda kullandığınızda, kısa sürede faydasının göreceksiniz.

Andız Bitkisi

Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan alerjik durumlar, insanların hayatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Andız bitkisi ise bazı şeylere alerjisi olan kişilerin kullanması gereken oldukça önemli bir bitki çeşididir.

Badem Yağı

Saç bakımı için sıklıkla tercih edilen badem yağı ülkemizde de kesinlikle yüksek seviyede kullanılmaktadır. Aynı zamanda insanın kaşlarının daha güçlü olmasını sağlayan şifalı bir bitkidir. Meyvesi de kuru yemiş olarak yenilebilen badem, bağışıklığı da güçlendirmektedir. Kaşlarının daha canlı ve güçlü olmasını isteyen kişilerin, badem yağı kullanmaları oldukça elzem bir durumdur.

Genç ve yaşlı demeden bu şifalı bitkileri kullanan kişiler bulunmaktadır. Kesinlikle ortaya çıkacak farklı hastalıkların da önüne geçmiş olacaklardır. Şifalı bitkilerin başta kanser olmak üzere, farklı hastalıklara da faydası vardır. Ülkemiz dışında yaşayan yabancılara nasıl bu kadar uzun yaşadıkları sorulduğunda cevap gerçekten şaşırtıcıdır. Kendileri şifalı bitkileri kullandıklarını ve ayrıca bu şekilde sağlıklı olduklarını söylemişlerdir. Şifalı bitkilerin faydaları insan bedeni gibi psikolojik olarak da oldukça fazladır. Yani kişinin bunaklık gibi ileri yaş hastalıklarını da önlemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şifalı Bitkiler ve Faydaları Nelerdir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın724 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!