Teknoloji Nasıl Daha Etkili Bir Şekilde Kullanılabilir
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Teknoloji Nasıl Daha Etkili Bir Şekilde Kullanılabilir

Teknoloji Nasıl Daha Etkili Bir Şekilde Kullanılabilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji günlük hayatımızda birçok yerde birçok şekilde farklı farklı alanlarda kullanılmaktadır. Teknoloji insanın kendini durmadan gelişmeye yönelik olarak kendini geliştirmeye çabalaması demektir. Bunun örneklerine birçok yerde rastlayabiliriz. Kullandığımız bu alanların çoğu bize olumlu şekilde faydalar sağlar. Eğitim, sağlık, ulaşım, gibi birtakım alanlarda kullanılabilmektedir. Bunun örneklerine hayatımızda çoğu kez rastlarız.

Teknolojinin Kullanıldığı Alanlar

Teknoloji Nasıl Daha Etkili Bir Şekilde Kullanılabilir

Günümüzün çoğu biz farkında olmasak bile teknoloji ile iç içe bir şekilde geçer. Çoğu kez geçirilen bu vakitler telefon, tablet, bilgisayar, laptop üzerlerinden olabilir. Sadece bu alanlarda takılı kalmayıp ulaşım, sağlık, eğitim, tıp, eğlence sektörleri, ülke ekonomilerinin gelişmesine katkılarda bulunma gibi çeşitli alanlarda çeşitli şekillerde kullanılır.

Bazı durumlarda insan sağlığını olumsuz etkilese bile bizim doğru kullandığımız zaman sayısız şekilde olumlu yönleri vardır. Teknoloji dediğimiz zaman sadece televizyon, telefon, tablet gibi cihazları düşünmenin aksine bize fayda sağlayan, hayatımızı kolaylaştıran araç veya aygıtların tümünü aklımıza getirmeliyiz. Eğitim ile ilgili küçük bir örnek verecek olur isek Covid-19 zamanında dışarı çıkma yasağı var iken telefon, bilgisayar veya tablet gibi cihazlar üzerinden uzaktan eğitim ile ders işlediğimiz zamanları örnek verebiliriz.

Teknoloji Kullanımı

Dışarıda böylesine bir virüs var iken dışarı çıkmak elbette olmazdı. Biz de eğitim alanında bu gibi bir teknolojinin varlığını düşünerek bu şekilde hareket ettik. Eğer sağlık, tıp alanlarından örnekler verecek olur isek bu alanlardaki çoğu cihazı, makineyi örnek verebiliriz. Diyaliz makinesi, ultrason cihazı, steteskop, röntgen gibi bu alana girebilecek tüm aletler buna örnek verilebilir.

Lunaparklar, eğlence merkezleri, çocuk parkları gibi yerlerde de teknoloji bizi sık sık beraberinde getirmektedir. Lunaparklardaki aletlerin hepsi mesela. Bu aletlerin yapılmasında sürekli insan beyni düşünmüş, aklında tasarladığı bu küçük modellemeleri birer teknolojik alet şekline getirerek bunun gibi aletleri tasarlamıştır.

Ulaşım alanında ise yol, köprü, uçak, otomobil, gemi, tramvay vb. tüm ulaşım araçlarını veya ulaşım alanlarını örnek gösterebiliriz. Öncesinde de dediğim gibi teknolojinin bize fayda sağladığı alanları sayacak olur isek bu alanlar say say bitmez bir hale girer. Sayısız alanda bize kolaylık sağlayarak işlerimizi daha kolay bir şekilde yapabilmemizi sağlar. Bu sayede verdiğimizin emeğin çeyreğini bile vererek teknoloji sayesinde çok daha iyi çalışmalar, işler çıkarabiliriz.

Teknolojinin Bize Nasıl Olumsuzluk Doğurabilir

Teknolojinin bizlere karşı birçok olumlu etkileri olduğu gibi üzerimizde bıraktığı birçok olumsuz etkileri de vardır. Bunların beraberinde getirdiği hastalıklar en basit örneklerinden biridir. Görme bozuklukları, kişinin daha da tembel bir hale gelmesi, çeşitli duyularda çıkan hastalıklar, radyasyon nedeniyle duyularda olan bazı kalıcı hasarlar gibi.

Teknoloji Nasıl Daha Etkili Bir Şekilde Kullanılabilir

Ülkemizde ya da dünyamızda neredeyse herkesin sahip olduğu şahsi bir telefonu var. Kişi eğer gerek işinin başında gerek zevki olsun bu şekil teknolojik radyasyon yayan cihazların karşısında uzun süreler durursa onun peşinden görme bozukluğu başta olmak üzere birçok hastalık gelir. Kişiye düşen ise her şeyi tadında bırakarak teknolojik cihazların karşısında gereğinden fazla bulunmamaktadır. İşimizin gereği bile olsa bu durumlardan kaçınmamız gerekmektedir.

Türkiye ve Teknoloji

Zaten duyularımızda çıkan hastalıkların çoğu bu gibi aşırıya kaçma durumlarında ortaya çıkmaktadır. Yani kısacası bunu bilerek hareket etmeli ve radyasyondan olabildiğince uzak durmalıyız. Her ne kadar teknolojinin olumsuz yönlerinden bahsetsek bile bize karşı pek çok olumlu yönleri var. Şu an da bunları tek tek yazarak saymayacağım. Ama size güzel bir örnek vermek istiyorum. Bazen çalıştığımız, yaptığımız işten gelen gelir bize yetmeyebilir. Ve biz de ek kazançlar, gelirler elde etmek isteyebiliriz. Ancak bu ek gelirin yine bir işte çalışarak gibi değil de evde boş vakitlerimizi değerlendirerek kolay bir şekilde kazanmak isteyebiliriz.

Eğer bu gibi durumlar var ise internetten çeşitli aktiviteler ile kendimize düzenli veya düzensiz bir ek kazanç, ek gelir elde edebiliriz. Bu gelirleri elde ederken kendimize yönelik yapmaya sevdiğiniz ve istekli olup, o alanda da başarılı olduğunuz alanı seçmenizi tercih ederim. Grafik-tasarım, reklam izleme, makale veya deneme gibi çeşitli yazılar yazma, farklı dillerden Türkçeye veya Türkçeden farklı dillere çeviri yapmak, link kısaltmak gibi birçok aktivite vardır internette para kazanmak hakkında.

Benim tavsiyem sizin meyilli olduğumuz alanları seçerek ve o işi severek kendinize ek bir gelir sağlamaktır. Vaktiniz sınırlı bile olsa bu işlere en azından 1 saatinizi bile ayırarak günde 30 TL den aylık olarak düzenli bir şekilde 900 TL kazanç elde edebilirsiniz. Aslında teknoloji göründüğü kadar basit değil. Sadece olumsuz yönlerini düşünmek olmaz. Bu saydıklarımın yanında bunun gibi pek çok aktiviteler yapıp evi geçindirecek kadar para olmasa da en azından küçük bir gelir elde edebilirsiniz.

Teknoloji Nasıl Daha Etkili Bir Şekilde Kullanılabilir

Öncelikle bu soruya cevap vermemiz için önceden daha çok vakit geçirdiğimiz sitelere bir göz gezdirmeliyiz. Bu vakit geçirdiğimiz siteler daha çok bakış açımızı değiştirip ufkumuzu genişletecek sitelerde mi vakit geçiriyoruz yoksa sadece zevki olacak bir şekilde zaman öldürmemize yarayan, bize hiçbir katkısı olmayan sitelerde mi vakit geçiriyoruz.

Eğer ilk seçeneğimiz olan faydalı işlerle meşgul olarak sürekli kendimizi geliştirmeye çalışmak doğru olacaktır. Bunlara yönelik çalışmalarda bulunuyor isek bu alanı etkili bir şekilde kullanıyoruz. Eğer gereğinden fazla vakit de geçirmiyor isek bu gayet doğru bir kullanımdır. Ancak ikinci seçeneğimiz olan seçeneği kullanarak boş boş vakit geçirmek farklı anlamlar içermektedir. Böle isek bu bize çeşitli şekillerde sıkıntılar yaratabilir ve bunları çözmeye yönelik çalışmamız gerekmektedir.

En basitinden neye merakınız var ise o alana yönelmeye çalışın. Mesela herhangi bir müzik aleti çalmak istiyor iseniz internetten o müzik aleti ile ilgili videoları araştırmaya başlayın. Kendinize uygun bir kanal bularak bu doğrultuda ilerleyin. Ne kadar vakit geçirdiğinizin bir önemi yok. Sadece boş boş olacak şekillerde vakit geçirmeyin. Aslında size teknolojiyi çok kullanmayın derken gerçekten de çok kullanmamamız gerektiğini kastetmiyoruz.

Teknoloji ve Gelişim

Sadece kendimizi geliştirecek işlere yönelmek en doğrusu olacaktır. Ufkumuzu genişleterek bakış açımızı değiştirecek şekillerde ki alanlara yönelerek vaktimizi geçirmemizi, boş boş vakit öldürmememiz gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Eğer kendimizi geliştirecek isek teknolojinin bize ne gibi zararları olabilir ki? Fakat biz yine de gereğinden çok kullanıp aşırıya kaçmamalıyız ve kendimize zaman ayırmalıyız.

Teknolojinin beraberinde getirdiği yeniliklere ve yeni yeni fikirlere açık olmalıyız. Yenilikleri takip etmemiz de bizlere katkılarda bulunur. Bazen severek yaptığınız bir işi yaptığınız takdirde vaktinizin nasıl geçtiğini bile anlamazsınız. Bu genellikle boş bir şekilde geçirdiğimiz vakitlerde, zamanlarda olur. Eminim ki bu durumu herkes ara ara da olsa yaşıyordur. Buna izin vermemeliyiz. Çünkü vaktin nasıl geçtiğini anlamadığımız zaman bizim bu isteğimiz daha da artar.

Boş vakitlerimizi telefon, bilgisayar başında geçirmek kesinlikle doğru bulunmamaktadır. Bunların yerine kendimize bir uğraş bularak değerlendirmemiz bizim için çok daha iyi olacaktır. En azından bir kitap okumak. Bu dediğim cümle size çok klişe gelebilir.

Teknoloji Faydalı mı?

Ancak boş yere telefon karşısında vakit öldürmekten kat kat daha iyidir. En azından sizi daha derin düşüncelere götürerek yaratıcılığınızı veyahut zeka seviyenizi her gün azar azar da olsa maksimuma doğru yanaştırmaktadır. Bu gibi zeka, yaratıcılık özellikleri ise bize ileride çoğu yerde, meslek seçiminde bile etkili olabilir. Kısacası burada anlatmak istediğimi birçoğunuz elbette anlamıştır. Yani teknoloji bize tabii ki de sayısız alanda katkıda bulunmaktadır.

Biz de bu katkıları sayesinde hayatımızı günden güne kolaylaştırırız. Bizim için yapılan bu teknolojiyi ise olumsuz, kötü işlere kullanmamalıyız. Gerçekten de teknoloji ile edinebileceğimiz bilgi sayısı sınırsız. Boş vakitlerimizi oyun oynayarak geçirmek kesinlikle doğru değildir. Ayrıca internette boş boş geçirmek yerine kendimizin başarılı olduğunu düşündüğümüz işlere yönlendirebiliriz. O işi sevdiğimiz bir alanda çalışır isek kesinlikle başarılı olmak arkasından gelmektedir. Gerçekten kısa süre içerisinde kendinizde olan değişimden kesinlikle haberdar olacaksınızdır.

Ben burada tabii ki de size asla oyun oynamayın. Vaktiniz hiç boş geçmesin gibisinden doğrudan bilgiler vermiyorum. Ancak bunları yaparken mutlaka aşırıya kaçmamız gerekir. En azından 2 saat oynuyor isek bunu doğru şekilde planlamak kesinlikle önemlidir. 1 saat oynayıp geriye kalan 1 saatte kendimizi geliştirerek için kullanmamız ayrıca önemlidir. Kendimizi aşmamızı sağlayan birtakım aktiviteler edinirsek çok daha iyi olacaktır.

Özetle teknolojiyi daha etkili kullanmak için vaktimizi sınırlandırarak işe kesinlikle başyalak mümkündür. Boş işlerle vakit geçirmememizin farkına varmak doğru olacaktır. Bu doğrultuda ilerleyip ufkumuzun ilerisinde çalışmalarımızla kendimize kesinlikle yön vermeliyiz. Bu süreçte ilerlediğimiz zaman ortaya çıkan etkileri yavaş yavaş da olsa görmeye başlayacaksınız. Bu sayede daha da iyi yerlere daha da hızlı bir şekilde rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teknoloji Nasıl Daha Etkili Bir Şekilde Kullanılabilir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın724 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!